Начин на приготвяне
Първо почистете праза и го наситнете.
Загрейте олиото на умерен огън и запържете праза докато омекне добре и добие загар.
Прибавете каймата с водата, посолете и поръсете с черен пипер. Бъркайте, докато каймата си промени цвета и стане на ситни трохи. Оставете плънката да изстине за 10-тина минути.
Разстелете на плота корите за баница. Вземете две и върху тях сложете от плънката с кайма и натрошено сиренце. На места може да капвате по малко олио.
Завийте и подредете във формат на охлюв в кръгла намазнена тава. Процедирайте така с всички кори.
Капнете върху сглобената вита баница още малко олио. Разбийте яйцата с млякото и щпиа сол. Залейте банциата.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете баницата с кайма до готовност - около 35 минути. Трябва да придобие хубав загар.
Баницата с кайма, праз и сирене е много вкусна.