Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с кайма, праз и сирене

Баница с кайма, праз и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9132k17k
Баница с кайма, праз и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
48 мин.
Порции
8
"Една много вкусна вита баничка с кайма, праз и сирене - комбинацията е чудна."

Необходими продукти

  • кайма - 250 грама смес
  • кори за баница - 250 грама
  • прясно мляко - 180 мл
  • сирене - 200 грама
  • яйца - 3 броя
  • телешки бульон - 1/2 ч.ч. (или вода)
  • олио - 4 - 5 с.л. + за поръсване
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 1 - 2 щ.
  • сол - 2 - 3 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете праза и го наситнете.

Загрейте олиото на умерен огън и запържете праза докато омекне добре и добие загар.

Прибавете каймата с водата, посолете и поръсете с черен пипер. Бъркайте, докато каймата си промени цвета и стане на ситни трохи. Оставете плънката да изстине за 10-тина минути.

Разстелете на плота корите за баница. Вземете две и върху тях сложете от плънката с кайма и натрошено сиренце. На места може да капвате по малко олио.

Завийте и подредете във формат на охлюв в кръгла намазнена тава. Процедирайте така с всички кори.

Капнете върху сглобената вита баница още малко олио. Разбийте яйцата с млякото и щпиа сол. Залейте банциата.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете баницата с кайма до готовност - около 35 минути. Трябва да придобие хубав загар.

Баницата с кайма, праз и сирене е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: