Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Треска с картофи и ориз

Треска с картофи и ориз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9132k17k
Треска с картофи и ориз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
78 мин.
Порции
2
"Вкусна риба треска с ориз и картофки на фурна. Опитайте."

Необходими продукти

  • риба треска - 380 грама (2 бр. филета)
  • картофи - 6 броя
  • ориз - 200 грама
  • лук - 1 глава
  • копър - 2 - 3 с.л. сух
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - около 50 мл
  • орехи - 60 грама
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелете картофите. Нарежете ги на тънки шайбички.

Нарежете лука на полумесеци и заедно с картофите го наредете по ръба на предварително намазнена тава - центърът трябва да е празен.

Поръсете зеленчуците с още зехтин, сол и сух копър. Сипете малко вода.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до омекване - около 20 минути.

Извадете готовите зеленчуци и в центъра сипете измития ориз. Поръсете го с черен пипер и сол.

Сипете вода, която е три пъти повече от обема на ориза. Върнете във фурната и печете до усвояване на течността. Извадете и върху ориза наредете рибата с кожата надолу.

Поръсете с още малко зехтин, сол и лимонов сок. Натрошете отгоре орехите.

Върнете във фурната и печете рибата около 10 минути или докато е готова.

Поднесете рибата с ориз и картофи веднага.

Треската с картофи и ориз е много вкусна, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: