Начин на приготвяне
Първо обелете картофите. Нарежете ги на тънки шайбички.
Нарежете лука на полумесеци и заедно с картофите го наредете по ръба на предварително намазнена тава - центърът трябва да е празен.
Поръсете зеленчуците с още зехтин, сол и сух копър. Сипете малко вода.
Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до омекване - около 20 минути.
Извадете готовите зеленчуци и в центъра сипете измития ориз. Поръсете го с черен пипер и сол.
Сипете вода, която е три пъти повече от обема на ориза. Върнете във фурната и печете до усвояване на течността. Извадете и върху ориза наредете рибата с кожата надолу.
Поръсете с още малко зехтин, сол и лимонов сок. Натрошете отгоре орехите.
Върнете във фурната и печете рибата около 10 минути или докато е готова.
Поднесете рибата с ориз и картофи веднага.
Треската с картофи и ориз е много вкусна, опитайте!