Начин на приготвяне
Първо пригответе захарния сироп. Сипете с касерола водата с меда и захарта и сварете на умерен огън за 10-тина минути. Оставете настрана да се охлади.
През това време разбийте яйцата заедно със захарта. Започнете да добавяте едно по едно - олиото, млякото, гриса и накрая брашното, пресято с какаото и бакпулвера.
Намазнете и набрашнете кръгла форма за печене (диаметър 25-26 см). Сипете вътре сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладкиша за около 30 минути - клечка, забита в него, трябва да излезе суха.
Нарежете на квадрати сладкиша и го залейте с охладения захарен сироп.
Оставете вкусния сиропиран сладкиш да се охлади напълно и да поеме добре сиропа.
Арабският сиропиран какаов сладкиш е много сполучлив, опитайте!
Вижте как да си приготвите и лесно реване или любимата турска баклава.