Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Арабски сиропиран какаов сладкиш

Арабски сиропиран какаов сладкиш

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9022k17k
Арабски сиропиран какаов сладкиш
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Един лесен сиропиран сладкиш, който е наистина неустоим."

Необходими продукти

  • грис - 200 грама
  • кисело мляко - 300 грама
  • брашно - 90 грама
  • яйца - 2 броя
  • захар - 100 грама
  • какао - 1.5 с.л. (100% натурално)
  • бакпулвер - 8 - 9 грама
  • олио - 60 мл
  • За сироп
  • захар - 400 грама
  • вода - 620 мл
  • мед - 1 с.л. (пълна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе захарния сироп. Сипете с касерола водата с меда и захарта и сварете на умерен огън за 10-тина минути. Оставете настрана да се охлади.

През това време разбийте яйцата заедно със захарта. Започнете да добавяте едно по едно - олиото, млякото, гриса и накрая брашното, пресято с какаото и бакпулвера.

Намазнете и набрашнете кръгла форма за печене (диаметър 25-26 см). Сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладкиша за около 30 минути - клечка, забита в него, трябва да излезе суха.

Нарежете на квадрати сладкиша и го залейте с охладения захарен сироп.

Оставете вкусния сиропиран сладкиш да се охлади напълно и да поеме добре сиропа.

Арабският сиропиран какаов сладкиш е много сполучлив, опитайте!

Вижте как да си приготвите и лесно реване или любимата турска баклава.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: