Начин на приготвяне
Първо почистете много добре двата вида месо от всякакви ципи, ако има такива. Нарежете месата на кубчета и ги прехвърлете в подходящ дълбок съд.
Поръсете ги с подправките, разбъркайте и оставете да се овкусят на хладно за няколко часа.
Смелете овкусеното месо.
Залейте червата със студена вода и оставете да се хидратират за 20-тина минути.
Напълнете червата с каймата и ги оформете на луканки, като вържете двата края с конец.
Нанижете домашните луканки на прът и оставете да се сушат на проветриво и хладно място за около месец.
През няколко дни мачкайте луканките с точилка.
Домашната луканка от свинско и телешко е много сполучлива.
Вижте също как да си направите и суджук от телешко и свинско или любимата домашна карловска луканка.