Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Луканка»Домашна луканка от свинско и телешко

Домашна луканка от свинско и телешко

редакция:
НикиНики
Новак
2378493k
Домашна луканка от свинско и телешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Общо
200 мин.
Порции
40
"Ето как да си приготвите домашна луканка, която ще се хареса на цялото семейство."

Необходими продукти

  • телешко месо - 3 кг
  • свинско месо - 5 кг
  • сух чесън - 2 ч.л.
  • сол - 160 грама
  • кимион - 4 ч.л.
  • черен пипер - 4 ч.л.
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете много добре двата вида месо от всякакви ципи, ако има такива. Нарежете месата на кубчета и ги прехвърлете в подходящ дълбок съд.

Поръсете ги с подправките, разбъркайте и оставете да се овкусят на хладно за няколко часа.

Смелете овкусеното месо.

Залейте червата със студена вода и оставете да се хидратират за 20-тина минути.

Напълнете червата с каймата и ги оформете на луканки, като вържете двата края с конец.

Нанижете домашните луканки на прът и оставете да се сушат на проветриво и хладно място за около месец.

През няколко дни мачкайте луканките с точилка.

Домашната луканка от свинско и телешко е много сполучлива.

Вижте също как да си направите и суджук от телешко и свинско или любимата домашна карловска луканка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: