Ябълков пай без яйца

ЕфросияЕфросияНовак301
17/07/2010
"Време е да приготвите първия си пай!"
Готвене50 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 526
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата, захарта, олиото, рома и бакпулвера се замесва много меко тесто, което се разделя на две части.

Едната половина разточете по дъното на тавата (формата) за печене.

Намажете тестото обилно с мармалад по желание, отгоре поръсете със счуканите орехи. Настържете ябълките, омешете ги със захарта, галетата и канелата и ги сложете като плънка за пая.

Размесете останалата половина от тестото с брашно. Разточете го, разрежете го на ленти, които наредете върху пая.

Сложете ябълковия пай да се пече в умерена фурна.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Миа
Миа
01.11.2013 10:47
Пробвах го. Паят е много вкусен и подходящ за пости. Но наистина има някои неточности в рецептата. Аз сложих малко повечко брашно - може би около 500гр., защото с 300гр. става твърде лепкаво и невъзможно да се разточи. Сложих и повече олио - едва ли авторът е имал предвид 1/2 чаена лъжичка олио, вероятно е 1/2 чаена чаша. И с повече олио, повечко брашно, количеството тесто става нормално за една малка тавичка. Лимон не съм слагала.
0
0
Kokiche
Kokiche
09.09.2013 21:40
В каква тавичка да се пече? Колко см? Или го пекох в много голяма тава или тестото трябва да е повече. Едната половина не ми стигна да покрия дъното на тавата. Освен това самото тесто стана малко сухо.
0
0
они
они
16.10.2011 16:46
Само кажете какво да правия с лимона.
1
0