Начин на приготвяне
Сипете водата в тенджерка, добавете захарта и сложете на умерено загрят котлон. Бъркайте до стопяване на захарта.
Към захарния сироп добавете ванилията, както и останалите ароматни подправки. Намалете силата на огъня и оставете сместа да къкри.
Междувременно обелете крушите, като запазите дръжките им. Внимателно отрежете дъното им, за да могат плодовете да стоят изправени.
Сложете крушите в захарния сироп, сложете капак и ги сварете за 20-30 минути.
Извадете крушите и ги отцедете в гевгир. След това ги приберете в хладилник, за да се охладят добре.
Разтопете на водна баня шоколада, прибавете сметаната и разбъркайте добре.
Сервирайте всяка поширана круша, облята с шоколадовия сос. Украсете с мента.
Пошираните круши с шоколадов сироп са разкошен десерт!
Вижте как да си приготвите вкусен пай с круши.