Тофу с кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
21/07/2010
"Хем тофу, хем с кайма - нямаме търпение да опитаме как се е получило "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 910
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • тофу - 300 грама
  • кайма - 500 грама
  • лук - 3 стръка зелен
  • домати - 2 броя зрели
  • червени чушки - 1 брой голяма
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тофуто на кубчета и го оставете настрана.

Накълцайте зеления лук и го сложете да се задушава с малко зехтин.

Нарежете на съвсем ситно доматите и чушката.

След като лука се задуши леко прибавете каймата и разбъркайте. След около 10-15 минути прибавете доматите и чушката и овкусете с подправките.

Оставете соса на котлона, докато течността се изпари почти напълно.

В чиния наредете парченцата тофу и залейте със соса.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар