Начин на приготвяне
Измийте спанака и махнете дебелите дръжки.
В тенджера загрейте литър вода. Когато заври, бланширайте за 1-2 минути спанака, за да омекне.
Настържете моркова, картофите и лука нарежете.
Задушете моркова и лука в загрятото олио, като добавите и няколко лъжици вода.
Когато омекне лукът, сипете вътре брашното с червения пипер и запържете за кратко. Веднага сипете литър гореща вода.
Когато бульонът кипне, добавете картофите, посолете и поръсете с черен пипер. След около 20 минути прибавете бланширания спанак (наситнен). Овкусете с пресните девесил, магданоз и джоджен.
Варете яхнията до омекване на картофите - още около 10 минути.
Вегетарианската яхния със спанак и картофи е много вкусна.