Агнешки джолани с карамелизиран червен лук

23/10/2014
Криста
отКристаНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене270 мин.
  • Общо300 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо535
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на ниска температура. Загрейте мазнината в голям огнеупорен съд и запържете агнешкото равномерно то всички страни. Добавете захарта, виното, бульона и чесъна и изчакайте да кипне. Прехвърлете съда във фурната, като покриете с фолио.

Печете 4 часа, като обърнете джоланите 2 пъти по време на печенето. Извадете готовото месо от тавата и го увийте с фолио, за да си поеме соковете. Дръжте го на топло, а сосът от тавата запазете.

Сложете на котлона тенджерка с маслото, добавете скълцания лук и целина и разбърквайте, докато целината омекне. При непрекъснато разбъркване добавете брашното и бъркайте 2 минути. Долейте запазените сокове от печенето, доматеното пюре и стръкчетата розмарин (без стеблото).

След като сместа кипне и се сгъсти, снемете от котлона. Поднесете агнешките джолани заляти със соса и декорирайте с карамелизирания червен лук.

За карамелизирания лук

В неголяма тенджерка на котлона разтопете маслото, добавете нарязания лук и го разбърквайте в продължение на 15 минути или докато придобие кафяв загар. Добавете захарта и оцета и бъркайте регулярно за още 15 минути - докато лукът се карамелизира.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина
Нина
24.10.2014 16:18
Разкошна рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв