Касерола с пиле и нудли

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
27/07/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 159
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 грама гърди, нарязани и сварени
  • нудли - 2 чаши, начупени
  • целина - 1 коренище, нарязано на парчета
  • чушки - 2 броя, нарязани
  • моркови - 1 чаша няситнени
  • лук - 1 чаша нарязан на ситно
  • бульон - 1 чаша пилешки
  • сол - 1/2 ч. л.
  • черен пипер - 1/4 ч. л. прясно смлян
  • гъби - 1 буркан
  • чедър - 1 чаша
  • кашкавал - 1 чаша, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Смесете пилешкото, нудлите, целината, чушките, морковите и лука в голяма купа, след което прибавете гъбите и част от течността, в която са консервирани.

Залейте ястието с бульона, овкусете сподправките и разбъркайте. Поръсете с чедъра и кашкавала, покрийте с фолио и сложете да се пече около 35 минути така. След това махнете фолиото и запечете леко за още 10 минути.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар