Ябълков сос за месо

IlariaIlaria
Новак
583
334
33
797
Ябълков сос за месо
21/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви20 мин.
Общо30 мин.
Порции250 мл

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. (260 г)
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на парчета, махнете семките и ги надробете още.

Смесете ябълките със захарта, водата, канелата в малък съд на котлона. Сложете да се вари, докато кипне.

Намалете температурата и варете покрито за около 5 минути - докато ябълките омекнат.

Разбъркайте соса, докато стане гладък и го поднесете с меса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: