ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и гъби

Баница с кайма и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Баница с кайма и гъби1 / 2
10/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
"Ето такива баници можем да хапваме целодневно"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • кайма - 300 грама
  • гъби - 400 грама по избор
  • лук - 2 глави големи кромид
  • чубрица - 2 ч.л. натрошена
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • орехи - 100 грама, ситно натрошени
  • олио
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган олио. Накълцайте лука на ситно и го сложете да се запържи.

През това време измийте и нарежете гъбите. Прибавете и тях към лука, разбъркайте и оставете да се задушат леко.

След около 4-5 минути прибавете каймата и добре разбъркайте, докато се разпредели добре и не е на едри буци. Накрая овкусете с подправките и добавете орехите.

В тава, намазана с олио наредете няколко кори за баница - нека са повечко. Изсипете цялата плънка и покрийте добре със същото количество кори.

Полейте отгоре с още малко мазнина и сложете да се пече до зачервяване.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: