Баница с кайма и гъби

ЕфросияЕфросияНовак301
10/07/2010
"Ето такива баници можем да хапваме целодневно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 233
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет
  • кайма - 300 грама
  • гъби - 400 грама по избор
  • лук - 2 глави големи кромид
  • чубрица - 2 ч.л. натрошена
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • орехи - 100 грама, ситно натрошени
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган олио. Накълцайте лука на ситно и го сложете да се запържи.

През това време измийте и нарежете гъбите. Прибавете и тях към лука, разбъркайте и оставете да се задушат леко.

След около 4-5 минути прибавете каймата и добре разбъркайте, докато се разпредели добре и не е на едри буци. Накрая овкусете с подправките и добавете орехите.

В тава, намазана с олио наредете няколко кори за баница - нека са повечко. Изсипете цялата плънка и покрийте добре със същото количество кори.

Полейте отгоре с още малко мазнина и сложете да се пече до зачервяване.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар