ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Класическа Курбан-чорба

Класическа Курбан-чорба

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Класическа Курбан-чорба
09/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Днес ще ви представим рецептата за класическата курбан чорба, която макар и да се приготвя рядко, е изключително популярна в българските традиции и има заслужено място на нашата трапеза"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте ако е нужно още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан-чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.

Рейтинг

4.3
512
410
34
20
10
Дай твоята оценка: