ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета с гъби и люти чушки

Гювечета с гъби и люти чушки

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Гювечета с гъби и люти чушки
08/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Ако всяко вкусно гювече сервираме с чаша червено вино и топъл хляб, тогава такова ядене ще падне, че само си викаме даноооо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са достатъчни за 4 гювечета.

Загрейте малко зехтин в тиган, накълцайте телешкото на парченца и го сложете да се задушава.

Във всяко гювече изсипете по малко зехтин. Нарежете кашкавала на 4 равни парчета и ги сложете на дъното на глинените съдове.

Накълцайте гъбите, чушките, чесъна на дребно и ги изсипете в гювечетата. Прибавете телешкото месо и по 1 люта чушка, след което объркайте леко.

Изсипете във всяко гювече по 100 мл доматен сок, овкусете с подправките и магданоза, накълцан на ситно, похлупете и сложете да се пече.

Рейтинг

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: