Пържени филии с кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
08/07/2010
"Обмисляхме за започнем деня с плод, но алтернативата - пържени филийки с кашкава, беше толкова апетитна "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 490
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете содата в киселото мляко, за да шупне. След това го изсипете в широка купа заедно с 50 мл вода, яйцето, солта, брашното.

Настържете кащкавала на ситно и го прибавете към съставките. Разбъркайте до получаване на хомогенна гъста каша. Ако сместа е рядка, е нужно да прибавите още малко брашно, а ако пък е прекалено гъста - вода.

Нарежете хляба на филии с дебелина 1 см. Загрейте олио в тиган и изпържете филийките, като добре потапяте и овалвате всяка в сместа.

В същия тиган запържете леко тънки парчета бекон и поднесете заедно с филийките.

Алуминиев тиган с незалепващо покритие 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с незалепващо покритие 24 см
24.99 лв.
Виж ››

Смело хванете в ръце алуминиевия тиган и сложете начало на готвенето с песен на уста! Тиганът е с незалепващо покритие, термоизолираща дръжка и страхотен цвят, който отива на всеки кухненски интериор.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
nedka
nedka
25.08.2011 12:56
Звучи много апетитно, непременно още утре ще ги приготвя по този начин. Благодаря за рецептата.
0
0