Торта бадем

Elen
Elen
Новак
08/10/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 395
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците и ги разбийте със захарта, постепенно добавете брашното и разтопеното масло при непрекъснато разбъркване.

Добавете внимателно разбитите на пухкав сняг белтъци с щипка сол. Прехвърлете сместа във форма за торта, застлана с хартия за печене.

Тортата се пече в умерено загряна фурна за около 30 минути. След като изстине, се разрязва на 2 отделни блата, които се слепват с маслен бадемов крем.

За него разбийте на пухкав крем 150 г масло с 3 с.л. пудра захар и добавете смлените бадеми, като заделите част за украса на тортата. Разбийте 2 яйца със стайна температура продължително. Лъжица по лъжица ги добавете към маслената смес и разбъркайте внимателно крема.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар