Мини еклери

EfrosiaEfrosia
Джедай
943
4k
10
15k
Мини еклери1 / 3
06/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции25-30 бр.
"Според диетолозите може да ядете, колкото си искате мини еклери, защото калориите от тях просто не се броят"

Необходими Продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 200 грама
  • яйца - 4 - 5 броя
  • прясно мляко - 500 мл, за крема
  • захар - 7 - 8 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • захар - на пудра за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата за заври заедно с олиото. Изсипете брашното наведнъж, отместваме съда от огъня и бъркайте енергично, докато се получи гладка смес.

Оставете сместа да изстине, след което прибавете яйцата едно по едно, като бъркате непрекъснато.

Сместа за еклерите се поставя в пош и се оформят малки форми върху фолио или хартия за печене.

Загрейте фурната до 160 градуса и сложете мини еклерчетата да се изпекат до зачервяване (без да отваряте фурната).

Когато са готови, не бързайте да ги вадите, а оставете еклерчетата да изстинат на леко отворена и изключена фурна.

За да приготвите крема сложете млякото и захарта да заврат.

Разбийте яйцата с миксер, прибавете брашното и 50-60 мл мляко или вода, докато се получи кашица.

На тънка струя сипвайте кашицата в горещото мляко, разбърквайте енергично и внимаваме да не се получат бучки.

Мини еклерите се пълнят с удължената приставка на шприц с крема.

Накрая се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 6
4 10
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка: