Конфитюр с дюли

IlariaIlaria
Новак
578
250
33
732
06/10/2014
"Знаете, че колкото и бурканчета да направите, пак няма да ви стигнат - ще искате още и още ароматна сладост "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 887
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 1 кг
  • вода
  • захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/.

Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани. Останалата захар добавете към сиропа, който се вари до необходимата гъстота.

Залейте дюлите със сварения сироп. Затворете бурканите и стерилизирайте 20-30 минути.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар