Сладък салам с моркови

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
07/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 631
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината бисквити се смилат на прах. Останалите бисквити се начупват на едро. Морковите се настъргват на ситното ренде.

Настърганите моркови се слагат в тиган с дебело дъно, поръсват се със захарта, добавя се една трета от маслото и всичко се смесва. Задушават се 30 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане.

Свалят се от огъня, добавя се останалото масло и се разбърква. Добавят се канелата, джинджифилът, индийското орехче и ванилията и се разбърква добре. Добавят се смлените орехи и смлените бисквити. Всичко се разбърква много добре и се добавят парчетата бисквити.

Сместа се слага в продълговата форма за кекс, постлана с прозрачно фолио и се изравнява повърхността. Отгоре се покрива с фолио и се оставя за 4 часа в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар