Торта с ананас и джинджифил

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
07/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва леко и се слага във форма за торта, намазана с масло. Пече се 25 минути на 210 градуса, като предварително се покрива с хартия за печене и се поръсва с бобени зърна. Вади се от формата и се охлажда.

Единият ананас се смила и се изцежда. Сокът се кипва. В тенджерка се смескват яйцата, захарта и брашното и се заливат с горещия ананасов сок. Загряват се на слаб огън в продължение на 7 минути, без да кипват.

Кората на лимоните се обелва, нарязва се на ситни кубчета и се пуска за 2 минути във вряща вода. Прецежда се и се оставя настрана. Джинджифилът се обелва и се нарязва на ситни кубчета. Слага се в тенджера с половината захар и 600 милилитра вода и се вари на бавен огън 1 час. Изпеченото и изстинало тесто се поръсва с пудра захар и канела.

Другият ананас се обелва, нарязва се на 4 по дължина, отстранява се сърцевината и меката част се реже на тънки резени. Запържват се в масло, като се добавя останалата захар и се оставя да се карамелизира.

В яйчения крем се добавя сварената лимонова кора и джинджифилът. С крема се намазва тестото и отгоре се покрива с резените ананас. Поднася се топла.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар