Кестенов пудинг

Дани МолловаДани МолловаНовак
04/10/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо821
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кестените и ги обелете, след като станат полумеки, за да може да се отдели тънката кафява люспа. След това ги сложете да се варят в млякото, подсладено със захарта и ароматизирано с ванилията.

Пасирайте сместа. Полученото пюре сложете в тенджерка с 1 с.л. масло и варете малко. Снемете от огъня и оставете да изстине. Добавете трите жълтъка, разбъркайте добре, а след това и разбитите на сняг белтъци. Леко объркайте сместа и прехвърлете във подходяща форма за пудинг.

Сложете да се вари на водна баня. Извадете сладкиша от формата и го намажете с мармалад от праскови или шипки, разбъркай с чашка коняк. Поръсете с бадеми и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар