Домашна торта Гараш

26/06/2010
Ефросия
отЕфросияНовак
"Много са вариантите за приготвяне на торта Гараш, но това е определено една от най-сполучливите ни и харесвани рецепти за"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции12-14 парчета
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412 984
  • Преглеждания за месеца2840
  • Преглеждания за седмицата724
  • Коментари41 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • яйца - 10 броя, само белтъци
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 2 кофички
  • яйца - 5 броя, само жълтъците
  • вода - 1/2 кафяна чаша
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя 1 и 1/2 ч.ч. захар и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, останалата захар и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете тортата да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 37
4 24
3 10
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Илиана Първанова
Изглежда приказна и сигурно на вкус е вълшебна!
0
0
Бета
Бета
17.02.2019 15:14
Последно да разбирам, че вместо 2 ч.ч. захар, трябва да са 2 ч.ч. пудра захар, а тази отделната 1 ч.ч пудра захар в рецептата отпада, защото не е включена никъде в приготвянето на тортата? Някой да даде малко пояснения моля, ако вече я е приготвял, защото утре ще я правя за за рожден ден ии не искам да се изложа
0
0
Нина
Нина
21.06.2016 23:17
А пудрата захар и какаото къде се слагат
?И блатовете на колко градуса се по колко време?
49
6

Виж всички коментари или напиши такъв