Пролетни картофки

21/06/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Нямаме търпение да излязат първите пролетни картофки, защото толкова много ги обожаваме "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 787
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг малки и пресни, може и с кожичките
  • копър - 1/2 връзка, може и повече
  • чесън - 1 супена лъжица на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете картофите, след което ги сложете да се сварят, но внимавайте да не се преварят.

Твърдо сварените картофи се отцеждат от водата.

Загрейте мазнината в тенджерка или дълбок тиган и изсипете картофите. Внимателно ги разбърквайте 2-3 минути.

Овкусете с чесъна, солта, черния пипер и натрошения зеленчуков бульон.

Накрая добавете и накълцания копър, задушете още 1 минута и махнете от котлона. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна
Марияна
08.05.2016 13:23
Стават страхотни, правя ги често.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв