Салата от сушени плодове и лед

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
07/10/2016
"Уникално предложение, което може да поднесете с бяло вино и различни видове сирена И да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сушени кайсии - 100 г
  • сушени ябълки - 100 г
  • сушени смокини - 100 г
  • сушени сини сливи - 100 г (без костилки)
  • стафиди - 2 шепи
  • бадеми - 2 с.л. филирани
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • розова вода - 4 с.л.
  • мед - 4 с.л.
  • лед - 1 шепа (натрошен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се накисват в студена вода и се оставят в хладилника за 8 часа. Отцеждат се.

Бадемите се смесват с кедровите ядки.

Добавят се накиснатите сушени плодове. Добавя се канелата, розовата вода, медът и всичко се разбърква.

Салатата се оставя в хладилника за 2 часа и се сервира с натрошен лед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар