Салата от калмари и пъдпъдъчи яйца

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
238
27
220
01/09/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо776
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се измиват, попарват се и ципите се отстраняват, както и хитиновите пластини. Калмарите се пускат във вряща вода заедно с 2 резена лимон и се варят около 5 минути.

Щом омекнат, веднага трябва да се извадят. Режат се на пръстени. Яйцата се сваряват и се режат на половинки. Лукът се реже на ситно.

Чушката се реже на ленти, краставиците се режат на кубчета. Салатата се накъсва с ръце. Смесват се майонезата, соевият сос, 2 супени лъжици лимонов сок и медът.

Всичко се разбърква. Яйцата, калмарите и зеленчуците се смесват и се поливат с дресинга.

По желание може да добавите и други морски дарове в салатата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар