Домашен лимонов хляб

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
14/06/2010
"Сладък хляб с неустоим аромат на лимон - опитайте и ще ви се прииска веднага да го приготвите вкъщи "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 489
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 1/2 краве
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч. ч.
  • лимонов сок - 2 с. л.
  • лимони - 1 с. л. настъргана кора
  • брашно - 1 - 1/2 ч. ч.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • сол - 1/8 ч. л.
  • прясно мляко - 1/2 ч. ч.
  • лимонов сок - 2 с. л. за глазурата
  • захар - 1/2 ч. ч. пудра за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа маслото и захарта, докато станат на светла и гладка смес.

Прибавете яйцата, лимоновия сок и настърганата кора. Постепенно добавете и брашното, бакпулвера и солта. Бавно изсипвайте прясното мляко, успоредно с което бъркайте непрестанно и добре.

Изсипете сместта в тавичка за печене. Сложете хляба да се изпече на 350° за 45 минути. Смесете съставките за глазурата.

След като хлябът е вече готов и изваден от тавичката, в която се е пекъл, се намазва с глазурата и се охлажда.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Апостолова
Мисля, че 350 е по Фаренхайт. По Целзий са 180 градуса.
0
0
vanilla
vanilla
06.02.2014 20:07
за 45 мин на 350 градуса няма ли да загори?
0
0