ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Летен ягодов пудинг

Летен ягодов пудинг

Марина НордМарина Норд
Новак
1k33127493
Летен ягодов пудинг
29/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 3 с.л.
  • хляб - 400 г (стар, без кора)
  • ягоди - 900 г
  • захар - 100 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • розова вода - 1 ч.л.
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Формата за пудинг се намазва с масло. Хлябът се начупва и с две трети от него се покрива купата.

Ягодите се слагат в тенджерка, поръсват се със захар и се добавя 2 супени лъжици вода и розовата вода. Загрява се, докато не кипне.

Горещите плодове се слагат върху хляба. Отгоре се слага останалият хляб, начупен на парчета и плътно се притиска върху плодовете.

Оставя се в хладилника за една нощ. Обръща се върху плоска чиния и се украсява с бита сметана, в която е добавена пудра захар.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: