Ризото с шампанско и скариди

22/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в дълбок тиган на среден огън. Нарязва се на ситно и се запържва 1 минута.

Добавя се оризът и се запържва 2 минути. Добавя се шампанското и се вари, докато течността не се изпари, за около 4 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се бульонът и се вари 15 минути, като се бърка от време на време.

Добавят се скаридите и се готви още 5 минути. Поръсва се със сол и с пармезан.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар