ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Италианска супа от зрял фасул

Италианска супа от зрял фасул

Марина НордМарина Норд
Новак
1k33027486
Италианска супа от зрял фасул
23/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 300 г зрял фасул
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1 стрък
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • розмарин - ½ ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • масло - 40 г
  • пармезан - 4 с.л. (настърган)
  • хляб - 3 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва предварително за 10 часа преди приготвянето. Сварява се до омекване в солена вода. Лукът и морковът се нарязват на ситно.

Запържват се в зехтин и се добавя отцеденият фасул и скилидка чесън. Добавя се розмаринът и се залива с водата, в която е врял фасулът.

Добавят се нарязаните на кубчета картофи, нарязаната на едро целина, покрива се с капак и се вари 30 минути. Ако е необходимо, се добавя гореща вода.

Филиите се режат на кубчета и се пекат на 150 градуса във фурната. Когато супата е готова, се добавя зехтинът и се сервира с крутони и настърган пармезан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: