Люто-кисела супа

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
08/06/2011
"Люта супа, предизвикателство за почитателите на по-пикантните ястия "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 363
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 200 грама гърди
  • моркови - 1 брой малък
  • краставици - 1 брой малка
  • спагети - 1 ч. чаша китайски спагети, натрошени
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л. ябълков или винен
  • червено вино - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л., размито с малко студена вода
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 50 гр. китайски сушени ,
  • целина - нарязани листа и стръкове
  • чорбаджийски чушки - 1 брой нарязана на кръгчета, може от туршия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки.

Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино.

Начупените китайски спагети и сушените гъби се накисват в студена вода.

В тенджера се загрява на средно силен огън олиото и се запържва морковът.

Сипва се бульона, добавят се месото и гъбите и се вари десеттина минути.

Прибавят се всички останали съставки без целината и се вари още 1-2 мин.

Внимавайте да не преварите зеленчуците - те трябва да останат хрупкави.

Добавете целината и сервирайте супата гореща.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ЕЕ
ЕЕ
07.10.2015 23:10
А къде са яйцата?
1
0
ebete se
ebete se
29.05.2013 12:27
Не струва !тъпа рецепта
0
2
Искра
Искра
17.01.2013 19:30
Вкусна стана!
0
0