Начин на приготвяне
Пригответе палачинките за солената торта, като смелите в блендер спанака, предварително измит и отцеден, яйцата, прясното мляко, водата и солта.
Пасирайте до гладка смес и след това прибавете към сместа и останалите продукти, а именно брашното, смесено с бакпулвера и олиото.
Намажете тиган с незалепващо покритие с няколко капки олио и го загрейте.
Преди да приготвите всяка палачинка за вашата палачинкова торта, разбърквайте сместа.
Печете палачинките на средна степен на котлона (на 4 от 6 възможни) по около минута от всяка страна.
След като приготвите всички палачинки ги оставете да се охладят, а през това време пригответе муса от сирена.
Смесете всички съставки в дълбок съд и пасирайте. Може да го приготвите и в блендер.
Остава само да сглобите солената торта.
Сложете една палачинка в подходяща чиния и я стегнете с регулируем ринг. Намажете тънък слой от плънката и продължете да редувате палачинка и крем, до изчерпване на количествата.
Декорирайте спаначена торта с няколко листа бейби спанак и малко настърган кашкавал, след което я сложете в хладилник за поне 3-4 часа.
Отпразнувайте всеки специален повод в своя дом с тази вълшебна солена палачинкова торта със спанак.