Задушен заек с пълнеж

ЖоржиЖоржиНовак
16/02/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 295
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатия и изстискан хляб се смества с шунка, свинско шкембе, дроб и лук и се прекарва през машинка за месо. Прибавят се сол и черен пипер.

Сланината се стопява. Към нея се прибавя горната смес и се пържи около 10 мин.

Измитият и отцеден заек се напълва, зашива се и се запържва с маргарин. Задушава се 2 – 3 часа, като се полива неколкократно с бульон. Поднася се като топло или студено ястие.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар