Свинско с моркови и грах

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Свинско с моркови и грах
28/05/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви90 мин.
Общо110 мин.
Порции2
"Забелязали ли сте, че задушените зеленчуци са много по-вкусни със свинско?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на леко продълговати парчета. Загрейте малко олио и изпържете месото до зачервяване.

Изважда се и на негово място се слага нарязаният лук, разбърква се малко и се добавят нарязаните на съвсем ситно зелен фасул, чушки, син домат, както и царевицата заедно с граха.

Морковът се нарязва на по-големи кубчета и се прибавя към останалите зеленчуци.

Когато поомекнат, се добавят настърганите домати и се бърка от време на време.

След като се сгъсти, сместа се изсипва в тава или гювеч заедно с месото, подправя се с черния пипер, червения пипер, солта магданоза и 1 ч.ч. вода.

Свинското се пече около 1 час на 200 градуса, като може да го покриете през първия половин час с алуминиево фолио.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: