Сладкиш с ябълки и овесени ядки

ЕфросияЕфросияНовак301
30/05/2010
"Сигурни сме, че този сладкиш с ябълки е поне толкова полезен, колкото е и вкусен Или поне ни се иска да е така "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 956
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото и залейте овесените ядки. Оставят се така да престоят около 10-15 минути.

Яйцата със захарта се разбиват, постепенно се прибавя брашното, след което към тях се добавят накиснатите в мляко овесени ядки.

Предварително трябва да настържете една част от ябълките и да ги смесите със сока на 1 лимон и настърганата му кора.

Добавете настърганите ябълки към овесените ядки, прибавете и бакпулвера.

Сместта се изсипва в намазнена и поръсена с галета тава. Отгоре се нареждат нарязани на тънки парчета ябълки, върху които се слагат и малки парченца масло.

Печете на 180 градуса за около 20 минути.

Рейтинг

5 8
4 3
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христина
Христина
15.10.2013 22:48
Чудесна рецепта.Аз обаче поради липса на овесени ядки, ги замених с мюсли (смес от сушени плодове, овесени, пшенични и ръжени ядки, и корфлейкс) и се получи много добър сладкиш. Захарта в рецептата не е достатъчна, ако сте любител на по-сладки храни, и може да я увеличите.
0
0