Кървавица

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Кървавица1 / 4
27/05/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Нека ви покажем най-добрата рецепта за вкусна кървавица"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете черния дроб да се свари заедно с лука. Когато е готов се изважда и се нарязва на ситно.

Сланината и крехкото свинско месо също се накълцват на ситно.

Оризът леко се сварява до полуготово състояние.

Всички съставки за кървавицата се осоляват и се поръсва с едро счукания черен пипер.

Напълнете червата със сместта. Завържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът.

Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона.

Когато червата омекнат кървавицата се изважда и се изтрива от бульона и мазнината.

След като изстине се съхранява на хладно място, но не в хладилник.

Сервира се с червено вино и салата от едър боб.

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: