Крем карамел с ягоди и канела

ЕфросияЕфросияНовак301
29/05/2010
"Точно когато си мислите, че няма как да стане по-хубаво и някой ви кани да опитате крем карамел с ягоди и канела "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 598
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете около 100 грама от захарта, докато не се получи златист карамел.

Излейте карамела в голяма тава за печене с незалепващо покритие или в отделни по-малки форми за печене.

Разбийте яйцата хубаво и ги прибавете към млякото заедно с останалото количество захар и малко канела.

Така получената смес се прецежда през сито, ароматизира се с ванилия и се разпределя в малките форми за печене.

Нареждат се в голяма тава, която се запълва с вода така, че количеството й да стигне до половината на формите.

Пече се продължително, около 2 часа в слаба фурна на 130-140 градуса.

Крем карамелът се поднася обърнат в чиния, поръсен леко с канела през сито, гарниран с нарязани ягоди.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mirval
mirval
10.09.2013 15:48
обичам канела - ще стане страхотен!
0
0