ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица Капричоза

Пица Капричоза

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Пица Капричоза
01/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 бр.
"Наричат така тази пица, защото е толкова вкусна и богата, че може да задоволи и най-капризните любители на добрата храна!"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 грама
  • мая - 25 грама
  • зехтин - 2 супени лъжици или олио
  • вода - 1 чаена чаша хладка
  • домати - 400 грама
  • моцарела - 300 грама или сирене
  • кисели краставички - 100 грама
  • маслини - 1 шепа зелени
  • гъби - няколко броя мариновани
  • чушки - 1 брой от туршия, червени
  • чушки - 1 брой от туршия, зелени
  • черен пипер
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото се смесват - брашното, маята, зехтинът и водата. Месете до пълна готовност, докато се получи пухкаво и меко тесто.

Готовото тесто за подложката се оставя да втаса около 1 час. След това се покрива с кърпа за около 2 часа, докато не удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на кори с размери 20-25 см дължина, а дебелината е около 5 мм.

Блатът се поставя в намазнена тава, след което се покрива с нарязани на кръгчета домати. Наръсва се със зехтин.

Запечете около 10 минути, след което добавяте останалите продукти за гарниране – моцарелата, нарязана на кубчета, киселите краставички на кръгчета.

Маслините се разделят на половинки, почистени от костилките, гъбите – на филийки, а чушките – на кръгчета.

Запечете пицата, докато не придобие приятен златист цвят.

Рейтинг

4.7
58
44
30
20
10
Дай твоята оценка: