Пица Капричоза

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Пица Капричоза
01/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви25 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
"Наричат така тази пица, защото е толкова вкусна и богата, че може да задоволи и най-капризните любители на добрата храна!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото се смесват - брашното, маята, зехтинът и водата. Месете до пълна готовност, докато се получи пухкаво и меко тесто.

Готовото тесто за подложката се оставя да втаса около 1 час. След това се покрива с кърпа за около 2 часа, докато не удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на кори с размери 20-25 см дължина, а дебелината е около 5 мм.

Блатът се поставя в намазнена тава, след което се покрива с нарязани на кръгчета домати. Наръсва се със зехтин.

Запечете около 10 минути, след което добавяте останалите продукти за гарниране – моцарелата, нарязана на кубчета, киселите краставички на кръгчета.

Маслините се разделят на половинки, почистени от костилките, гъбите – на филийки, а чушките – на кръгчета.

Запечете пицата, докато не придобие приятен златист цвят.

Рейтинг

5 8
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: