Бабини бухтички

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Бабини бухтички
25/05/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
"Бухтичките и мекиците са любима закуска на хиляди хора. Представяме ви бабините бухтички от детството ни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка висок процент
  • сода - 1 чаена лъжичка за хляб
  • захар - 1 щипка
  • брашно - около 800 грама
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното.

Изгасете содата за хляб в киселото мляко и след като шупне се добавя към разбитите яйца заедно с щипка захар.

Прибавете леко към брашното яйчната смес, като направите кладенче по средата. Постепенно се смесват и се замесва меко, еластично тесто.

Добавете толкова брашно, колкото е нужно.

Готовото тесто се разделя на 2 топки, а всяка топка се разточва върху набрашнен плот. Дебелината на тестяната кора е около 0.5 см.

По избор изрежете с нож форми или си помогнете с различни фигурки, а може и с чаша.

Изпържете формите до златисто в предварително загрято олио, като се обръщат от двете страни.

Рейтинг

5 10
4 12
3 8
2 2
1 0
Дай твоята оценка: