Пилешки крилца с джинджифилова марината

24/05/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Извинявайте, че говорим с пълна уста, но просто не можем да устоим на тези ароматни пилешки крилца "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 362
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 кг крилца
  • лук - 2 стръка зелен
  • оцет - 100 милилитра
  • водка - 100 милилитра
  • вино - 100 милилитра червено
  • джинджифил - 1 супена лъжица млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете маринатата като смесите всички продукти.

Почистете и измийте пилешките крилца и ги накиснете в маринатата за една нощ.

На следващия ден наредете пилето в тавичка и полейте крилцата с маринатата, в която са се овкусявали.

Завийте тавичката с метално фолио и печете в умерена фурна за около 45 минути.

Поднесете с малко нарязан зелен лук.

Накрая премахнете фолиото и запечете още 10 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар