Сусамови палачинки с овче сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
24/05/2010
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 093
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, яйцата, млякото, 1 щипка сол заедно със сусама и се замесва на тесто, което се оставя да престои около половин час.

Нарежете доматите и лука и надробете овчето сирене. Накълцайте магданоза на дребно и разбъркайте всичко заедно. Сместа се овкусява с оцета, олиото, сол и черен пипер.

Пресовайте чесъна и обелете краставицата, която след това се настъргва. Накълцайте листата от мента.

Разбъркайте ги с изварата и краставицата заедно с чесъна. Накълцайте зелената салата.

Прибавете и киселото мляко и отново овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте маргарина в тиган и изпържете палачинките.

Напълнете готовите палачинки с доматената салата и с изварата и поднесете.

Комплект мерителни лъжици 5 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект мерителни лъжици 5 бр.
6.50 лв.
Виж ››

Вашата матрьошка от мерителни лъжици е тук, за да ви осигури максимално удобство при готвене. Цели 5 бр. с различна вместимост и цветове, които ще са на ваше разположение по всяко време. Мерителни лъжици, с които ще приготвяте най-вкусните гозби.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Балкис
Балкис
12.03.2011 16:36
Чудесна рецепта. За тези, които обичат по-фината и лека кухня или имат по чувствителен стомах препоръчвам следните замествания:
1) да не смесват различни по природа киселини, тоест млечна киселина (киселото мляко)с винена(оцет) и плодова (домати). Ябълковият оцет е прекрасен и напълно съвместен и за домати и за краставици.
2) Маргаринът е индустиално втърдено олио. Защо не чисто олио за пърженето - като първичен продукт.
Получиха се много апетитни палачинки. Благодаря.
0
0
ванеса
ванеса
05.02.2011 13:47
Яко и вкусно.
0
0