Агнешко с млади зеленчуци

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
21/05/2010
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 267
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кромида на средно дребни парчета. Загрейте олио и го сложете да се задуши. След съвсем малко време прибавете нарязаното на парчета агнешко месо, като долеете и малко вода.

Към месото и лука се прибавят брашното и доматеното пюре.

Когато се позадуши се поръсва с червения пипер и хубаво се разбърква, след което се залива с топла вода.

Следваща стъпка е да прибавите наситнената целина, заедно с нарязаните моркови, зеления фасул и граха. Предварително е нужно да задушите в масло гъбите, след което ги прибавяте към месото и зеленчуците, които се задушават.

След около 20 минути в тенджерата се прибавят нарязаните картофи и цялото ястие се посолява. Когато картофите поомекнат се добавят обелените и нарязани домати и люти пиперки.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се запича във фурната. Преди на поднесете в чинии поръсете агнешкото с черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар