Баница с гъби и риба тон

ЕфросияЕфросияДжедай301
21/05/2010
"Толкова ще ви хареса тази баница, че няма да поискате да хапнете друга "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 964
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава кромид
  • печурки - 300 грама
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • риба тон - 2 консерви в собствен сос
  • черен пипер - 1/2 кафяна лъжичка
  • сол - 1/2 чаена лъжичка
  • бутер тесто - 1 пакет
  • яйца - 3 броя
  • олио - 3 супени лъжици
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете кромида на ситно заедно с магданоза. Гъбите се накълцват на дребно. В незалепващ тиган загрявате олиото и запържвате лука, гъбите и магданоза, като внимавате да не стигат до златисто.

След като запържените печурки омекнат към тях се прибавя надробената риба тон. След около минута сместа се овкусява със солта и черния пипер, след което се оставя да се задуши до пълна готовност.

Разпределете бутер тестото на три равни части. Последователно в тавата плънката от тигана се разпределя между тях, като редувате тесто плънка.

Крайната фаза е да нарежете баницата на няколко отделни парчета. Разбийте в отделен съд яйцата и млякото добре, след което залейте със сместа нарязаната баница.

Пече се в умерено загрята фурна, около 180 градуса

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Villy
Villy
13.09.2013 19:28
ОО изглежда страхотно, ще я пробвам задължително!
0
0