Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювече с катино мезе и печени чушки

Гювече с катино мезе и печени чушки

marcheva14marcheva14
Новак
651533k
Гювече с катино мезе и печени чушки
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Чудни гювечета, подходящи за една вкусна и лесна вечеря"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама
  • печени чушки - 1 червена
  • гъби - 250 грама
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • магданоз
  • лимонов сок
  • кашкавал
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от жилките и го нарежете на хапки.

В тенджера загрейте олиото и запържете свинското до побеляване, като от време на време разбърквате.

Прибавете нарязаните гъби, наситнената чушка и лука.

Разбъркайте и овкусете с черен пипер и сол.

Сипете вода (колкото да покрие продуктите) и готвте на умерен огън до изпаряване на течността.

Когато ястието остане на мазнина го прехвърлете в гювечета и капнете във всяко едно малко лимонов сок.

Настържете отгоре кашкавал и запечете гювечетата до апетитна коричка.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Гювечетата с катино мезе и печени чушки са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: