Начин на приготвяне
Измийте кайсиите, обелете и ги нарежете на парченца.
Прехвърлете нарязаните кайсии в достатъчно голяма тенджера и ги посипете със захарта. Оставете да престоят така за няколко часа.
След това сложете на тенджерата на умерен огън и изчакайте сладкото да заври. Намалете още огъня и варете около 40 минути, като от време на време премахвате образувалата се пяна.
За да проверите дали сладкото е готово, капнете от него върху чинийка - ако не се разлива, значи е готово.
Накрая сипете лимонтузуто и след няколко минути свалете от котлона.
Насипете още горещото сладко в бурканчета и обърнете с капачките надолу, докато се охладят напълно.
Страхотното кайсиево сладко без варене е готово.
Коментари