Отворен пай с моркови

31/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо423
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта, добавя се омекналото масло и се меси тесто, докато не заприлича на смачкана среда от хляб. Постепенно се добавя вода и тестото се меси, докато не стане гладко и еластично.

Слага се в тава, намазана с мазнина и се набожда на много места с вилица. Пече се 10 минути на 200 градуса. Вади се от фурната, температурата се намалява на 120 градуса.

Морковите се обелват и се режат на тънки дълги парчета. Варят се в солена вода 5 минути и се отцеждат, след което се поливат със студена вода. Отново се отцеждат. Нареждат се върху тестото.

Яйцата се смесват с изварата и настъргания пармезан и с тази смес се заливат морковите. Паят се пече 40 минути на 120 градуса.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар