ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пълнени свински крачета по руски

Пълнени свински крачета по руски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k32027431
Пълнени свински крачета по руски
03/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински крачета - 4 бр.
  • свинско месо - 400 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • хляб - 3 филии
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крачетата се измиват, костите и месото се махат, като кожата се отделя, без да се повреди. Лукът се реже на ситно и се запържва в маслото.

Хлябът се накисва във вода и се отцежда след 10 минути. Месото, хлябът и лукът се смилат, добавят се черен пипер, сол и яйце. С тази смес се пълни кожата от крачетата, връзва се с конци и се вари 2 часа на бавен огън заедно с моркова.

Вадят се от бульона и се охлаждат под дъска, върху която се слага тежест. Нарязват се на резенчета, заливат се с бульона, в който са се варили и се охлаждат.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: