Патешки бутчета с червено зеле

Марина НордМарина НордНовак1219
20/07/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се натриват със сол и кожата се пробожда с вилица на няколко места. Слагат се в тавичка, покриват се с мащерка и се пекат 20 минути на 200 градуса, като периодично се поливат с отделяната мазнина.

Пекат се още 40 минути на 160 градуса. Тавата се вади от фурната и с лъжица се изважда мазнината. Бутчетата се заливат с виното, добавят се сливите, почистени от костилките. Пече се на 160 градуса, докато виното не се изпари наполовина. Лукът се реже на кубчета, чесънът се реже на ситно. Зелето се реже на ситно, шунката се реже на кубчета.

Ябълката се обелва, маха се сърцевината, плодът се реже на ситно. В зехтина се запържват лукът и чесънът на среден огън до омекване. Добавя се шунката и се пържи още 3 минути. Добавя се зелето и се пържи още 7 минути.

Добавя се захарта и оцетът и се готви още 5 минути. Добавят се 150 милилитра топла вода и се задушава под капак 10 минути. Добавя се ябълката и се задушава още 5 минути. Бутчетата се сервират с гарнитура от зеле.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар