Цикория с праз и артишок в бяло вино

05/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цикорията се измива, подсушава се и се разрязва на две по дължина. Запържва се за 3 минути в зехтина с отрязаната част надолу. Добавя се една трета от виното, 1 чаена лъжичка захар, похлупва се с капак и се задушава 15 минути.

Всеки артишок се почиства от листата и стъблата така, че да остане само сърцевината. Сърцевините се слагат във вода с лимонов сок. След това се разрязват на две, запържват се в половината от маслото и се добавя половината от останалото вино.

Задушават се 10 минути под капак. Поръсват се с бадеми. Празът се измива, нарязва се на парченца с 2 сантиметра дължина и се запържва в маслото. Добавя се виното и се задушава 2 минути. В чинии се слага по малко от трите вида задушени зеленчуци.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар